Kommunikationsbyrån som berättar historier

Webbyrån Novitell grundades av mig, Nicklas Lundgren, redan 2004, med målet att leverera riktigt bra webblösningar utvecklade med öppen källkod.

När bolaget startades hade jag varit ansvarig för Webbproducentprogrammet  på Högskolan i Kalmar under flera år. 

Innan dess hade jag arbetat som konsult inom webbutveckling och kommunikationsstrategier som anställd hos bland andra Ericsson, Enator och Saab. 

Detta efter en karriär under tio år som journalist i Kalmarområdet.

Med den bakgrunden föll det sig under åren naturligt att utveckla Novitell vidare mot en komplett kommunikationsbyrå, där kvalificerad webbutveckling är en av våra grundpelare, och kommunikation och innehåll är en annan.

Jag arbetade med storytelling redan under 1990-talet, och det är därför ett av fundamenten i vårt arbete med kommunikation och marknadsföring. Och självklart är det fortfarande är intressant för oss människor att höra en historia. Historier fastnar i medvetandet, och skapar intresse.

På senare år har vi dessutom uppfyllt en av mina egna ungdomsdrömmar, genom att skapa en egen verksamhet inom spelutveckling, under namnet ”Novitell Game Studios”.

Vårt första spel för Android-plattformen, ”Bouncy the Balloon”, lanserades innan jul 2019. Det har laddats ner mer än 10 000 gånger sedan dess.

Jag tror mycket på spel som kommunikationsform, för att nå ut till nya generationer.

Våra spelutvecklare är redo att ta sig an ditt spel!

Från Blomstermåla till Kalmar – och tillbaka

När Novitell startades hade vi lokaler i Blomstermåla i de småländska skogarna, men vi flyttade 2007 till Kalmar där vi fanns kvar till årsskiftet 2023-2024.

Nu är vi tillbaka i Blomstermåla i Mönsterås kommun, drygt tre mil norr om Kalmar. Här har vi en egen fastighet om cirka 900 kvadratmeter, där vi har gott om utrymme för all vår verksamhet. 
 
Våra kunder finns över hela södra Sverige, från Stockholm i norr till Malmö i söder, och återfinns inom både offentlig sektor och näringsliv.
 
Vi arbetar exempelvis med flera kommuner till vilka vi har levererat intranät och webbplatser. Vi har i den offentliga sektorn även samarbetat med flera universitet och högskolor och kommunala bolag.
 
Inom näringslivet arbetar vi med allt från små enmansföretag till stora internationella koncerner.
 
Vi åtar oss gärna helhetsuppdrag, där syftet är att förbättra och effektivisera kommunikation och marknadsföring. 
 
En av våra styrkor är vår stora bredd. Vi är ovanligt starka på webbutveckling, samtidigt som det är få som slår oss när det gäller moderna  kommunikationsstrategier och marknadsföring i exempelvis sociala medier.
 
Hör av dig, så berättar vi din historia för världen!
 
Nicklas Lundgren, grundare och vd på Novitell.