Företagsuniversitetet lanserar avancerad webbplattform

Företagsuniversitetet utvecklade en avancerad integrerad webbplattform tillsammans med Novitell.
Företagsuniversitetet i Stockholm är känt för sina mycket uppskattade kurser för näringslivet, inom bland annat ekonomi, ledarskap, juridik och IT. I samarbete med Novitell har Företagsuniversitetet utvecklat en ny responsiv hemsida, som är tungt integrerad i verksamhetens processer.

Under ett projekt som har pågått under många månader har Företagsuniversitetet, tillsammans med Novitells webbutvecklare, interaktionsdesigners och projektledare skapat ett system som är helt integrerat med ett befintligt egenutvecklat kurssystem.

Integration med kurssystem

All kursinformation hämtas och uppdateras från kurssystemet automatiskt. Allt från kurstillfällenas datum och antal lediga platser till kurspriser och kursutvärderingar flödar över till hemsidan, och presenteras där snyggt i en responsiv design för besökarna.

All information om kurserna flödar från det interna kurssystemet till Företagsuniversitetets nya hemsida.
All information om kurserna flödar från det interna kurssystemet till Företagsuniversitetets nya hemsida.

Användarvänlig design

Den nya hemsidan är baserad på den användarvänliga ez Publish-baserade plattform som Novitell har utvecklat de senaste åren. Tack vare denna plattform har Företagsuniversitetets personal stor frihet i hur de utformar hemsidan, från dag till dag. Ena dagen kan en konferens exponeras stort på startsidan, medan ett blogginlägg eller en ny kurs kan vara i fokus en annan dag.

Designarbetet med hemsidan har gjorts i samarbete med kommunikationsbyrån Why, och tack vare god interaktionsdesign har hemsidan blivit lätt att överblicka och hantera för besökaren. I systemet ingår dessutom en mycket kraftfull sökmotor, som underlättar för besökarna att hitta de kurser de söker.

Integration med InDesign

Företagsuniversitetets hemsida har även funktioner som underlättar det löpande marknadsföringsarbetet. Detta genom att informationen om kurserna med en knapptryckning kan exporteras till InDesign, för produktion av tryckt marknadsmaterial. Hemsidan fungerar därmed som hjärtat i ett marknadssystem som arbetar dygnet runt.

– Vi har byggt ett system som är helt skräddarsytt efter Företagsuniversitetets behov, där vi har anpassat oss efter de processer som gör företaget framgångsrikt, säger Nicklas Lundgren, vd på Novitell AB.

– Det är sådant vi är riktigt bra på – att skapa avancerade och attraktiva webblösningar, som ger ett verkligt stöd till våra kunder i deras affärsprocesser.

Två hemsidor i en

Men inte nog med att Företagsuniversitetet har fått en ny hemsida – det har dessutom Credma, The school of Credit Management, som ingår i samma koncern. Den nya webbplattformen driver både www.foretagsuniversitetet.se och www.credma.se, och dessa båda hemsidor delar på många av kurserna i systemet.

– Ja, en stor kursdatabas med över etthundra kurser samutnyttjas av båda bolagen. Det är ett exempel på hur vi har kunna effektivisera processerna under utvecklingen, säger Nicklas Lundgren.

Vi på Novitell AB tackar Företagsuniversitetet och Credma för ett mycket gott och givande samarbete, och önskar lycka till med det nya systemet.

Besök gärna Företagsuniversitetet, och Credma, för att ta del av ett mycket spännande och intressant kursutbud, samt många populära konferenser.

Clicksocks utvecklar strumpor som inte försvinner i tvätten. Novitell utvecklade deras webbutik.

Clicksocks – ny webbutik för smarta strumpor

  Clicksocks är en helt nyutvecklad typ av strumpa, som gör livet enklare för oss alla. Med Clicksocks behöver du aldrig mer sortera strumpor! Define Me Scandinavia AB, som Novitell sedan tidigare samarbetar med, har på nytt valt att anlita Novitell för att utveckla en ny webbshop till Clicksocks. Webbshopen är skapad med WordPress och

Läs mer »

Mönsterås Bostäder

Vi på Novitell är stolta över att ha fått möjligheten att skapa Mönsterås Bostäders nya hemsida. Denna gång fullt responsiv och snyggt integrerad med andra system. Dessutom har vi skapat en kampanjsida med en videoproduktion.

Läs mer »